08 d’abril 2024

Reivindicacions Plus

 

Ahir vam decidir anar a Barcelona perquè voliem visitar l’hivernacle i l’umbracle del Parc de la Ciutadella i per això sortirem aviat, ben aviat per ser un diumenge, ja m’enteneu.

 

I a poc d’incorporar-nos a l’autovia C32 es trobem am un embuç digne del més col.lapsat dia laborable. La primera deducció va ser que hi hauría algún accident que provocava l’embuç i no es que tinguessim pressa, però conduir en aquestes condicions no resulta massa agradable.

 

Desprès d’una bona estona un retol luminós ens informava que l’embuç era degut a una manifestació que bloquejava l’autovia a Badalona i que la circulació es desviava cap a la B20 (l’anomenada Pota Nord). El desviament ens va permetre recuperar una mica de temps i finalment vam arribar al nostre destí, aixó si, havent fet una bona volta.

 

I en tornar vam passar  per Badalona sentit nord i veierem que l’altre costat de l’autovia seguia lliure de circulació, el que ens va fer pensar que la manifestació seguía en marxa. Mes o menys a la meitat del transcurs de la C31 per Badalona ens ho vam trobar. No més d’un centenar de persones al darrera d’un pancarta reivindicant convertir les autopistes en no se qué, perquè no ho poguerem llegir del tot. Aixó si que es transformi en un “Eix Verd”

 

I jo em pregunto, aixó es normal? Un grupet de persones amb molt escasa representativitat poden paralitzar la circulació pel ramal d’una autovia? No hi ha prou amb maratons, curses variades, etc. que hem de suportar que qualsevol que aplegui una partida de quatre inconformes pot condicionar el desenvolupament normal de la vida ciutadana?

 

I jo no estic en contra de les manifestacions -n’he participat a moltes- Però si estic en contra de que es permetin reivindicacions que no tenen el suport d’una quantitat de persones suficient per revelar un interés general important i quan dic interés general em refereixo al de les persones potencialment afectades. . 

 

La manifestació d’ahir va ser completament irrellevant (no he pogut trobar la noticia a cap medi important) i penso que no va aportar consciencia a cap instancia que pogués considerarse afectada per la protesta. Només va conseguir tocar els nasos dels ciutadans que ahir probavem de gaudir d’un matí de lleure.

 

Contemplant-ho amb perspectiva i revisant informació de manifestacions similars en anys anteriors veig que aixó ha anat de més a menys i em sembla una manifestació en contra de l’alcalde i no pas per una reivindicació objectiva. Perquè no reivindiquen també la conversió de la B20, que igualment atravessa nuclis de població?

 

O per què no van a protestar davant del Departament de Territori de la Generalitat?

 

Voleu dir que anem be?