12 de març 2014

La immigració - 1


Tot i que ja he tractat aquesta qüestió altres vegades, es un tema que mereix constant atenció. I no nomes en el nostre entorn immediat: Per exemple, comentaris fets a un article publicat a Le Monde d'avui:                                                                                                    



Vos réactions (2)Réagir


Mont Thabor 11/03/2014 - 13h18

Pourquoi la diversité est-elle vécue comme une richesse aux USA et un danger en France ? Parce que les Américains sont fiers d'être Américains et transmettent cette fierté aux immigrants alors que nous avons honte de notre Histoire ? Parce que les Américains, eux, savent donner un modèle à aimer à ceux qui viennent chez eux ? Vaste sujet qu'il faudrait penser en dehors, et du racisme ordinaire, et de la "honte de l'homme blanc occidental" qui sont les deux faces d'une même bêtise.



@Mont Thabor 11/03/2014 - 16h07

D'abord, le fait que la diversité soit "vécue comme une richesse aux USA" est très discutable: c'est faux en dehors des grandes villes des côtes, et, partout, il s'agit avant tout de communautés qui se parlent à peine et s'ignorent. Ensuite, comparez ce qui est comparable: l'immigration en France et plus généralement en Europe est surtout faite d'immigration de regroupement familial, très peu qualifiée, ce qui est moins le cas aux USA. Réponse à votre question...



Com veieu a tot arreu "cuecen habas".

Jo insisteixo, el problema de la immigració no es un problema local, es un problema mundial que s'origina degut a les diferencies sobre tot econòmiques, però també polítiques, que es donen en el mon.

Es difícil saber si en el cas de que s'assolis un nivell de benestança comparable en tots els països del mon, això determinaria la contenció del flux migratori des dels països pobres als països mes rics. Possiblement hi hauria una contenció de la immigració que origina la misèria.

Però no es gens fàcil canviar el model capitalista d’explotació i acaparament de matèries primeres, mitjans de producció i riquesa econòmica, que està polaritzant-se cada cop mes en mans d’uns quants que disposen dels recursos necessaris per a condicionar la vida d’una immensa població que no te possibilitats d’accedir-hi.

Només cal veure que fins i tot la gent de països que s’autodenominaven d’esquerres, (o encara ho fan) aprofiten les oportunitats del sistema capitalista, fins ara tradicionalment “occidental”, per a acaparar riqueses i explotar mes les poblacions mes desfavorides.

Evidentment això no ho podrien fer sense el concurs de governants corruptes i l’avidesa de multinacionals i grups que controlen als sistemes polítics, movent-los com a titelles.

Els dos principals actius que la humanitat te son les matèries primeres que proporciona el planeta i la força de treball.

                                                                                                                 (Seguirà)