21 de novembre 2013

Una eina anomenada fotografia.

En aquest blog hi ha un enllaç a un espai creat per un cosí meu: “Natura de caps de setmana”

Es tracta d’un altre blog que recull precioses fotografies, sempre relacionades amb la natura: paisatges, boscos, plantes, insectes, etc.,  amb les corresponents referències científiques i divulgatives de que es el que estem veient.

No hi han altres valoracions de caire social o polític. Se que el meu cosí te les seves opinions al respecte, però aquestes no son el objectiu del seu blog.

També hi ha un enllaç al blog d’una amiga, que es foto periodista. Inclou imatges impactants, d’aquelles que tenen un missatge implícit. Ella s’orienta cap el fotoperiodisme com a un instrument per fer despertar la consciencia i la sensibilitat de les persones. La seva manera de pensar queda expressada de forma palesa en unes paraules seves:

“Fem fotografies per a intentar canviar alguna cosa. El fotoperiodisme no deixa de ser una fotografia de denuncia. El fotògraf no es nomes fotògraf per el material que te, tècnic, no nomes per la càmera, sinó per el cor i per la ment.”

Jo soc un fotògraf aficionat. Ni em puc comparar amb els coneixements sobre la natura que el meu cosí exposa a traves de les seves fotografies, ni tinc la possibilitat de expressar de forma continuada una denuncia per problemàtiques de caire polític o social, tot i que en soc ben sensible. Si alguna vegada publico alguna imatge d’aquest tipus en aquest blog o en el meu espai de flickr, es perquè sonà la flauta per casualitat i segons cantava l’Aute, “pasaba por ahí”.

Tot i així,  m’agrada compartir-les amb tothom i fer-les "mullant l'objectiu al cor, que es on es suca l'eina", Salvat Papasseit dixit.




Manifestació del día 14 de Novembre de 2013, en contra de l'actuació dels Mossos d'Escuadra, arrel de la mort de'n Juan Andres Benitez




3 comentaris:

francesc ha dit...

No les havia vist. Molt interessants. M'agrada la fotografia.

xatevexo ha dit...

muy buenos los enlaces, pero he de decirte sin animo de peloteo, que además de estas me gustan las fotos que tu haces. Yo soy un desastre también para esto de fotografiar (quitar fotos que decimos los gallegos) Siempre envidié un poco a quienes sois capaces de ver la foto antes de darle click a la máquina. Hay algo de artista/pintor en esa facultad.

naturadecapsdesetmana ha dit...

La fotografia es una pràctica tan gratificant, pels seus resultats immediats en la captura de l'instant, que m'atreveixo a recomanar la seva practica a tothom. No importa tant el resultat final com els moments viscuts per aconseguir-les. Vaja, que et dóna "vidilla" que és del que es tracta.