30 d’octubre 2013

Ets una mala persona!

Aquest afirmació la pronunciava amb veu rogallosa l’actor d’una sèrie de televisió de la que ni recordo el nom. Però la frase em va quedar, com aquelles que s’han posat de moda a la radio o a la TV i que s’introdueixen sobtadament en el guio, com per exemple la famosa “Ho heu vist?” o “S’ha matao Paco!”  o “Es una mujer digna de admiración”, totes elles molt usades a programes com Polonia o APM. Em sembla que se’n diuen “sicofonies”.

“Ets una mala persona”, es fa servir per desqualificar al interlocutor. En realitat un cop mes es una utilització subjectiva, perquè potser que el interlocutor no tingui mala fe o no actuï mogut per intencions inconfessables, sinó simplement que la seva actuació u omissió no sigui concordant amb els nostres interessos.

Hi ha casos però, que si es pot afirmar que algú es una mala persona, perquè la seva actuació ofèn d’una manera gratuïta, en aquest cas per omissió.  La de Alfonso Rus,  president del CD Olímpic de Xàtiva, que ha denegat el minut de silenci demanat pel  president de la UE Llagostera amb motiu de la mort en accident de tràfic del jugador del Girona B Nil Marín.


No li hagués costat gens i hauria quedat com un senyor. Cosa que ha demostrat que no es. Ha quedat com una mala persona.

2 comentaris:

xatevexo ha dit...

Nasturianu : "esti ye un faltosu"

xatevexo ha dit...

Nasturianu : "esti ye un faltosu"