10 de juny 2010

Burka, niqab, hiyab...i que mes?




L’ambulància va arribar ben ràpid i el trajecte fins l’hospital de Mataró també va ser curt. Hi va ajudar el suport i amabilitat de la noia i el noi responsables del transport sanitari.

Mai m’ha agradat que em portin en cadira de rodes, i mes tenint en compte en aquesta ocasió que el malmès era el meu braç dret i no les cames. 

Però sempre que he dit que podia caminar, m’han contestat educadament, “son les normes de l’hospital”. El dilluns dons no vaig dir res, vaig seure a la cadira i endavant.

Vam travessar llargs corredors, fins deixar-me davant de la porta d’entrada als compartiments d’urgències. Malgrat estar absort en el dolor que sentia, vaig pogué notar una mirada fixada en mi i en aixecar el cap la vaig veure.

Era dempeus i mirant-me amb ulls despectius. Era l’únic que li podia veure, perquè la vestimenta i el niqab tapaven tot el demés. Amb un acte reflexa em vaig ajustar la camisa i de seguida em vaig oblidar de la seva presencia. Però desprès, ja superat el tràngol de l’hospital i de posar en el seu lloc el braç díscol, l’he recordat.

I he arribat a la conclusió que no m’agraden, ni el burka, ni el niqab, ni que els hi imposin, ni que ho triïn com a opció per fer evident el seu origen.

No obstant, tot i estar bàsicament d’acord amb les prohibicions de utilitzar-los en llocs públics, no seré jo qui vulgui prohibir-los en altres àmbits. Les prohibicions no han anat mai amb mi, les trobo contraproduents. Com si volen vestir-se amb un vestit de ciment.

Sempre que no vulguin imposar-m’ho a mi o a la resta de la societat.

Tot i així, afegeixo un enllaç a una nota curiosa publicada per defensors de certes interpretacions de la religió islàmica a Internet, perquè veieu el pa que s’hi dona:

http://www.islam-shia.org/plataforma/03.htm

1 comentari:

xatevexo ha dit...

Imagen renovada del blog. Está bien, renovarse o morir que dicen.
De acuerdo con lo que comentas sobre las prendas que ocultan el rostro de las personas. Ocurre que al hilo de la prenda que tapa toda la cara ya estamos tambien criticando el velo islámico, (nuestras monjitas no entran en esa critica).
Asi a bote pronto tampoco entiendo otros rostros que se ocultan por ejemplo: Los de un "presunto delincuente" cuando es llevado a los juzgados detenido por la fuerzas de seguridad. Incluso cuando sale del juzgado con una sentencia condenatoria a sus espaldas.
Supongo que todo será discutible...