19 d’abril 2009

Una cañita?

En el carrer Jesús de Madrid hi ha una cerveseria anomenada “La Fábrica”. No confondre amb "La Fabrica - museo de la cerveza" que es una cadena de cerveseries. Per qué a Madrid hi han moltes botigues de restauració que s'anomenen "Museo", com per exemple el "Museo del Jamón"? El nom de museo em predisposa a veure antiguitats i no pas coses de bon beure i menjar.


Quan vivia allí acostumava a acostar-m’hi - a "La Fabrica" - per a beure una “cañita” de l’excel·lent cervesa que hi despatxen. No era l’únic lloc a on anava, a Madrid hi ha piles de llocs adients per a fer una cerveseta, però aquest està molt en el centre, a prop del Museu del Prado, de la Thyssen o del Reina Sofia. Ben a prop de la Puerta del Sol, del Retiro o del Museu de la Marina (si, si, a Madrid hi ha un Museu de la Marina). En fi, que un passeig per les rodalies o l’excusa de fer alguna gestió, era motiu mes que suficient per a atansar-m’hi a fer la cerveseta, junt amb alguna tapa de les moltes i bones que exposen en el mostrador.


Es curiós veure que a Madrid hi ha molts llocs on “tirar” la cervesa es tot un art i els resultats son espectaculars. Recordo especialment un dia que havia de viatjar a Alemanya per la tarda i abans de marxar em vaig passar per “La Fábrica” a fer un aperitiu. Per la nit estava bevent autentica cervesa alemanya en una de les típiques cerveseries del centre de Munic, però el meu paladar recordava amb molt mes plaer la que m’havia begut al migdia.


Ben a prop de “La Fabrica” i entre d’altres institucions hi ha també les Corts, l’hotel Palace i una seu de CCOO. I era també curiós de vegades veure en la barra la barreja de persones que s’hi reunien: polítics, executius o sindicalistes o polítics amb executius i/o sindicalistes, tot fent una treva en les seves qüestions o aprofitant per a dirimir-les en un ambient mes distes.


Be, avui no hi son per aquí ni el Manolo ni en Mario, però, fa una "cañita"?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Un articulo precioso.
¿Te hace una cañita en la Dolores con unos estupendos boquerones en vinagre? Te espero.

Anònim ha dit...

Vale, la próxima vez que vaya a Madrid te llamo.

Jerónimo ha dit...

¡ Hola Jordi !, en Ciudad Rodrigo, en el Bar "Tres Cruces", en días de mercado, las "turmas" son algo fuera de este mundo. Y si quieres nos acercamos al "Sanatorio" a por un par de huevos con farinato.
¡ Sí, ya lo sé, la cosa cae un poco lejos, pero lo sublime siempre queda a desmano !.

xatevexo ha dit...

esta bitácora no se puede quedar tan callada.

Anònim ha dit...

Hvala za intiresny Blog

Jordi Manzanera Bertràn ha dit...

Dons m'ha deixat sorpres la darrera entrada. Com no siguis la meva jove txeca...